Här kommer mer utförlig information av innehållet på förra årets festival i kronologisk ordning samt presentation av artister & pedagoger.
Vernissage söndagen den 20 augusti på Roosengård
13:00-17:00.
Konstnärerna närvarar samt håller i två kortare föredrag.
Marie Oja ställer ut sina fåglar, Christer Andersson akvareller och Mauds vävda alster hänger i Ladan på Roosengård under hela festivalveckan. Kom & njut av konsten. Fikaservering.
Jag heter Marie Oja och har alltid tyckt om att göra saker med händerna. Jag har provat måla i olja, sticka, virka, brodera engelska yllebroderier och gått keramikkurser. För många år sedan gick jag en kurs i luffarslöjd, men föll inte riktigt för detta. Men så hade mitt barnbarn Edvin fått en liten figur, gjord av ståltråd, av en farbror i Edsåsdalen. Efter det kom jag på att man kan göra annat än skålar och ljusstakar av metalltråd. Jag provade göra en storspov ( min favoritfågel) och det var så roligt så jag fortsatte tillverka olika sorters fåglar. Ugglor har jag dock inte lyckats med. Kanske det blir en trana i naturlig storlek någon gång…
Jag heter Christer Andersson och har målat akvarell i 13 år. Jag har gått kurser på Folkuniversitet och för Lars A Persson. 2012 målade jag i Abisko under ledning Lars Holm från Uppsala.
Jag har även testat att teckna med kol på en kurs med Lligo Mattson i Solsele
Jag har haft utställningar i Tonsalen i Umeås Folkeshus 2008, i Sävars Bibliotek 2011 och i Sungaregården Granö 2016
Docksta missionshus 2021
Att måla akvarell är en utmaning där vattnet, färgpigmenten och papperet är verktygen.
Jag vill att mina akvareller ska ha ett uttryck som kan stimulera den som betraktar tavlan.
Skytteln flyger fram mellan trådarna. Väven växer, den tar form. Bruksföremål eller konstverk. Oftast både och. Japansk vävteknik eller fornnordiskt. Alltid från grunden. Mödosamt från start till slut...
Maud Axelsson väver på flera stolar samtidigt. Hon leder en vävstuga i Helsingborg och introducerar vävning till alla som är intresserade.
Jens Comén är kompositör & musiker med saxofon som främsta instrument. Han har spelat i många olika konstellationer varav Hoven Driven är en. Han rör sig fritt mellan folkmusik, rock, reggea, jazz och improvisation.Sara Oja är scenkonstnär med rötter i dans & fysisk teater. Hon är även berättare.
Gälln´scenen ca 18:30 på fredagen
Dansteater från 4 år
Det är dags att sova. Dotty stöter på bekymmer. Hur tar man egentligen på sig en pyjamas? Och alla husdjur som ska nattas... Och varför ska man ens sova när man inte är trött? Hellre sysselsätta sig med fingerdans till galoppmusik...
Med sina galanta blusar och fräsiga brillor är Dotty här igen för att utföra stordåd. i sin loop-maskin skapar hon ljudlandskap av vardagsljud och det mesta hon gör blir en knasig dans.
Idé, koreografi och dans: Elin Kristoffersson
Kostym: Cecilia Götesdotter Axelsson
Musik: Tchaikovsky: Waltz of the Flowers och Lumbye: Champagnagalopp
Skogsnästeatern presenterar små musikaliska sagor och sånger om hallonmaskar, bladverk och småtroll. Berättande, dockspel och levande musik rullar fram från urskog och myrland. Dyrbara tårar och kluckande skratt, om undret i det lilla och vår vackraste skatt.
En hyllning till jorden, skogen och solen. Kom och hjälp oss öppna upp teatervagnens magiska luckor och upplev skogens sagor och sånger tillsammans med oss!
Petra-Eleonora Svedberg
Kamilla Sol
Karin Jonsson
Regi och manus: Petra-Eleonora Svedberg
Scenografi: Erik Gärdegård
David tog sina första staplande cirkussteg i Norrköping. I samarbete med Marieborgs Folkhögskola tränades han på Strömma med Norsholms Ungdomscirkus och lade en försiktig grund till vad som skulle komma att bli en rätt omfattande karriär.
Efter Norrköping lämnade David Sverige och har sedan dess arbetat i cirka 30 olika länder och skördat stora och små framgångar.
Som sin stoltaste succé vill han framhäva sin enmansföreställning Pink on the Inside. En föreställning om toxic masculinity som han skapade och producerade helt på egen hand. Föreställningen vann honom bland annat “Best Circus Award” på Perth Fringe i Australien. Vidare turnerade han med verket på fyra olika kontinenter innan den lades i lådor och arbetet på en uppföljare påbörjades.
Tony Saru Hadders
Eli Tova Ekberg
Anna Sara Wännman
Ni kommer att se dem som eldartister eller möta dem när de håller i workshop under helgen - här kommer en presentation:
Roosengård - Skapande & Kultur