Edsåsdalen har massor mer att bjuda på

Barnens AteljÉ

Ateljén är utomhus och en del av konst(ig)stigen, 100 m ovanför landsvägen i bortre delen av Edsåsdalen. Där får barn måla och skapa sina egna konstverk. Föräldrar kan delta och aktiviteten är gratis. Allt material finns.

Barnens ateljé öppnar i samband med konst(ig)stigen om det är möjligt med hänsyn tagen till coronapandemin och kommer sedan vara öppen några lördagar med självbetjäning under sommaren 2020. Datum och tider publiceras löpande.


Konst(ig)Stigen

Vandringen är gratis och är en fin naturpromenad som du kan göra när du vill på egen hand. Tänk på att hålla avstånd till andra vandrare.

Konst(ig)-stigen sträcker sig utefter en stig 900 m upp mot Renfjället och under en vandring på stigen kan allehanda konstverk utförda av barn, amatörer och etablerade konstnärer ses. Varje sommar de senaste åren har ca 1000 personer vandrat stigen. Även långväga gäster från Kina, Japan och olika länder i Europa har hittat Konst(ig)-stigen i Edsåsdalen.
Konst(ig)-stigen har en längd av 900 m. Höjdskillnad 125 m. (H ö h vid start 525 m, vid Konst(ig)-stigens slut vid Vindskyddet i Hedungsbacken 650 m).


SagoStigen

Sagostigen börjar nedanför Köjagården, där ni går i guldletande Gullfinns fotspår genom skäggskogen, fågelberget, solmyren på vägen till Gullfinns läger.

Det är lätt att hitta och du kan vandra längs leden som är 750 m. Ta med dig matsäck så kan du rasta i Gullfinns stuga.

Alltid öppen.


Ekorrberget

Precis vid vändplanen, uppe i skogsbrynet finns en lekplats. Utforska balans och pricksäkerhet, mod & styrka.

All lek sker på egen risk - ta det varsamt!

Boule-banan

Alldeles nybyggd. Nu finns en finfin boulebana bredvid bylogen som Edsåsdalens sportklubb har styrt upp!

Hensjön & henån

Kasta Puh-pinnar i ån eller spana efter bäcköring. Vid sjön finns både en liten strandremsa samt en brygga om det är badväder! Man kan även hyra båtar ifall en tur på sjön önskas!

Vita Renen

Vita Renen serverar lättare lunch & fika.
Det finns hembakade bullar, galet god morotskaka, chokladbollar och cookies.
Ta sommarleden som startar vid Hotellet och vandra upp.


Lillvalen & Vackermon

Från vändplanen i slutet av byn traskar men i sydvästlig riktning längs med skogsbilvägen. Efter ca 2 km kommer man fram till Vackemon & Pilgrimskällan. Stanna till där och njut. Har ni krafter kvar är det sedan bara att svänga av norrut och bege er upp på toppen på Lillvalen.

OFFsjöarna & Lyckansläger

Samma start som till Lillvalen men forsätt västerut längs med vägen tills dess att den upphör. Då är man framme vid stora Offsjön